Ohjeita apurahan hakijalle + UKK

Suomalaisen Tiedeakatemian rahastojen ja säätiöiden apurahoja, lukuun ottamatta Matematiikan rahastoa, haetaan apurahojen sähköisessä verkkopalvelussa. Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan aina Haettavat apurahat -osiossa haun käynnistyessä. Tälle sivulle on kerätty kaikkia hakuja koskevat yleisiä ohjeita. Tarkemmat ohjeet, kuten hakuajankohta, julkistetaan aina apurahailmoituksen yhteydessä.

Vastauksia Väisälä-hankeapurahaan löytyy erilliseltä sivulta

Kannattaa myös tutustua Usein kysyttyihin kysymyksiin apurahoista, minne keräämme hauista tulleita kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia.

Lue aina avoinna olevan apurahahaun hakuohjeet huolellisesti. Hakuilmoitukset tarkistetaan vuosittain ja niihin voi tulla muutoksia.

Hakuajankohdat

Keväällä ovat haussa Eino Jutikkalan rahaston sekä Emil Öhmannin Säätiön ja Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiön apurahat, syksyllä Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahaston apurahat. Katso tarkempi aikataulu.

Hakemusten arviointi

Hakemukset käsittelevät alojensa asiantuntijat. Emme julkista hakemuksia arvioineiden asiantuntijoiden nimiä.

Päätökset apurahoista tekee Suomalaisen Tiedeakatemian hallitus, säätiöiden tapauksessa säätiön hallitus.

Päätökset

Suomalainen Tiedeakatemia lähestyy apurahansaajia henkilökohtaisesti, päätös apurahasta lähetetään sähköpostitse. Lähetämme myös kielteisestä päätöksestä tiedon sähköpostitse. Saajien nimet ovat nähtävillä Tiedeakatemian kotisivuilla jakotilaisuuden jälkeen. Tarkemmat aikataulut julkaistaan Haettavat apurahat -sivulla sekä apurahailmoituksen yhteydessä.

Hakemuksista ei anneta arvioita haun jälkeen.

Apurahojen käyttöajankohta

Jutikkalan ja Väisälän rahaston apurahat myönnetään aina työskentelyyn seuraavaksi vuodeksi. Esimerkiksi vuonna 2022 haetut apurahat myönnetään vuodelle 2023, ja niiden käyttö alkaa aikaisintaan 1.1.2023.

Öhmannin ja Brusiinin Säätiön apurahoja voi käyttää heti lokakuussa järjestetyn jakotilaisuuden jälkeen, kuitenkin viimeistään jakovuoden jälkeisen vuoden aikana.

Apurahoja ei myönnetä takautuvasti.

Selvitykset apurahoista

Suomalaisen Tiedeakatemian kaikkien rahastojen ja säätiöiden apurahansaajien tulee jättää selvitys saadusta apurahasta. Lisätietoja selvityksestä ja jättöaikataulusta

Tietosuojaseloste

Apurahajärjestelmän tietosuojaseloste on luettavissa Tiedeakatemian kotisivuilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä apurahoista

Katso ennen hakemuksen täyttämistä ohjeita usein kysytyistä kysymyksistä alta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta tai Ohjeista apurahan hakijalle, ota yhteyttä Suomalaisen Tiedeakatemian…

Lue lisää