Instituutti-apuraha

Emil Öhmannin Säätiön Instituutti-apuraha on tarkoitettu lyhytaikaiseen tutkimustyöskentelyyn Suomen Saksan-instituutissa Berliinissä. Haku on avoinna keväisin.

Huom. Samaan aikaan järjestetään myös Emil Öhmannin Säätiön apurahahaku. Apurahoja annetaan henkilökohtaisiksi apurahoiksi, matka-apurahoiksi, tutkimusyhteistyöhön (esimerkiksi ulkomaalaisten tutkijoiden vierailuihin) ja konferenssien järjestämiseen. Hakualat ovat saksan kieli ja saksankielisen alueen kulttuurin tutkimus: lue lisää Emil Öhmannin Säätiön apurahoista.

———-

EMIL ÖHMANNIN SÄÄTIÖN INSTITUUTTI-APURAHA

Haku avoinna 22.4.-31.5.2024

Emil Öhmannin Säätiö julistaa haettavaksi Instituutti-apurahan lyhytaikaiseen tutkimustyöskentelyyn Suomen Saksan-instituuttiin Berliiniin. Tutkimusalat ovat saksan kielen ja saksankielisen alueen kulttuurin tutkimus. Instituutti-apurahaa voivat hakea kaikki suomalaisten yliopistojen tutkijat, mukaan lukien jatko-opiskelijat. Hakuaika on 22.4.–31.5.2024.

Instituutti-apurahalla katetaan matkat, majoitus ja työpiste instituutin tiloissa enintään kolmeksi kuukaudeksi. Vierailu on toteutettava välillä 1.11.2024–30.6.2025. Apuraha on suuruudeltaan 1.000 euroa kuukaudessa.

Suomen Saksan-instituutti on suomalainen kulttuurin, tieteen ja talouden foorumi saksankielisessä Euroopassa. Instituutin keskeisin tehtävä on luoda yhteyksiä saksan- ja suomenkielisten ammattilaisten välille ja tukea näin pitkäaikaista yhteistyötä ja saksalais-suomalaista dialogia. Instituutin keskeinen sijainti Berliinissä eri yliopistojen, kirjastojen ja arkistojen välittömässä läheisyydessä on erityisen suotuisa tutkijoille, jotka haluavat tutkia kirjallisuutta tai verkostoitua kollegoiden kanssa berliiniläisissä yliopistoissa.

Työpiste on käytettävissä instituutin aukioloaikoina ja henkilökunnan toimistoaikoina.

Työpisteessä on langaton internetyhteys. Työpisteen käyttö tapahtuu instituutin ehdoilla ja sen toiminnan puitteissa. Sopimuksen mukaan tutkijat voivat järjestää instituutin tiloissa myös sisäisiä kokouksia, työpajoja tai seminaareja.

Pyydämme lähettämään hakemukset liitteineen viimeistään 31.5.2024 sähköpostitse instituutin johtajan avustajalle Suvi Wartiovaaralle (suvi.wartiovaara@finstitut.de). Häneltä voi saada tarvittaessa myös lisätietoja.

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat dokumentit:

  • Korkeintaan yhden sivun mittainen suomen-, ruotsin-, englannin- tai saksankielinen hakemuskirje: miksi työskentely instituutissa kiinnostaa, milloin ja kuinka pitkäksi aikaa työtila halutaan käyttöön, miten vierailu hyödyttää hakijan tutkimusta ja/tai tutkijan uraa, mitä odotuksia ja/tai toiveita tutkijalla olisi instituutin suuntaan ja kuinka hän ehkä haluaisi myötävaikuttaa instituutin ohjelmaan.
  • Ansioluettelo
  • Julkaisuluettelo

Finnland-Institut, kuva: Bernhard Ludewig