Humanistipalkinto

Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinnon myöntää Tiedeakatemian hallitus uransa alkuvaiheessa olevalle, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle humanistisen alan tutkijalle. Palkinto on jaettu vuosittain vuodesta 2011 alkaen. Vuoteen 2016 palkinto myönnettin nimellä Jutikkala-palkinto.

Suomalaisen Tiedeakatemian Jutikkala-palkinto 2014 professori Mirka Hintsaselle

Suomalainen Tiedeakatemia on myöntänyt Jutikkala-palkinnon Oulun yliopiston psykologian professori Mirka Hintsaselle. Palkinto on suuruudeltaan 15.000 euroa ja se myönnettiin nyt neljännen kerran. Palkinto on tarkoitettu tutkimuksissaan hyvin menestyneille, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneille alle 40-vuotiaille suomalaisille humanististen alojen tutkijoille. Aikaisemmat palkinnot on myönnetty informaatioalan, taloustieteen ja teologian (sosiologian) tutkijoille.

Lue lisää

Suomalaisen Tiedeakatemian Jutikkala-palkinto 2012 professori Marko Terviölle

Professori Marko Terviö on syntynyt 1972 Kotkassa. Hän valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja suoritti PhD-tutkinnon Massachusetts Institute of Technology’ssa 2003. Valmistuttuaan Terviö siirtyi University of California, Berkeleyyn, missä hän toimi Haas School of Business -yksikössä apulaisprofessorina. Vuonna 2009 hänet nimitettiin Helsingin kauppakorkeakoulun (sittemmin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun) taloustieteen professoriksi. Samana vuonna hän sai ensimmäisenä suomalaisena yhteiskuntatieteilijänä viisivuotisen, yli miljoonan euron European Research Council Starting Grant -rahoituksen.

Lue lisää