Apurahat ja palkinnot

Jaamme vuosittain yli 2,5 miljoonaa euroa apurahoina ja palkintoina suomalaiselle tieteelle.

Suomalainen Tiedeakatemia jakaa vuosittain yli 2,5 miljoonaa euroa apurahoina ja palkintoina suomalaiselle tieteelle. Suurin osa apurahoista myönnetään nuorille tutkijoille.

Ohjeita apurahan hakijalle

Apurahojen hakeminen Suomalaisella Tiedeakatemialla on useita apurahahakuja vuosittain. Ajankohtaiset tiedot ja hakuilmoitukset löytyvät kunkin rahaston ja säätiön yhteydestä. Lue hakuohjeet huolellisesti. Kannattaa myös tutustua…

Lue lisää

Myönnetyt apurahat

Tiedeakatemian hallinnoimien rahastojen ja säätiöiden apurahasaajiin otetaan aina henkilökohtaisesti yhteyttä ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Apurahansaajien nimet julkistetaan Tiedeakatemian verkkosivuilla aina jakotilaisuuden jälkeen.

Lue lisää

Ohjeita apurahan saajalle

Tälle sivulle on koottu Suomalaisen Tiedeakatemian rahastojen ja säätiöiden apurahan käyttämiseen liittyviä ohjeita. Ohjeet lähetetään apurahan saajille myös päätöksen yhteydessä.

Lue lisää

Kunniapalkinto

Suomalaisen Tiedeakatemian arvostetuin tunnustus on kunniapalkinto, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenelle hänen elämäntyöstään. Palkinto on arvoltaan 30.000 euroa.

Lue lisää

Humanistipalkinto

Palkinto myönnetään vuosittain etevälle uransa alkuvaiheessa olevalle, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle humanistisen alan tutkijalle. Palkinto on arvoltaan 15.000 euroa.

Lue lisää

Väisälän palkinto

Väisälän palkintoja jaetaan vuosittain 1-3:lle aktiivivaiheessa olevalle, jo ansioituneelle tutkijalle. Palkinnot myöntää Tiedeakatemian hallitus Väisälän rahastosta rahaston tukemille aloille. Palkinto on arvoltaan 15.000 euroa.

Lue lisää