Ajankohtaista

Lue Suomalaisen Tiedeakatemian uusimmat uutiset täältä.

Teemailta: Ilta humanistisille tieteille, 10.10.2022

Suomalaisen Tiedeakatemian lokakuun tilaisuus on omistettu humanistisille tieteille. Tilaisuudessa jaetaan Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinto sekä Eino Jutikkalan historiapalkinto. Lisäksi julkistamme Eino Jutikkalan rahaston, Emil Öhmannin Säätiön sekä Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiön apurahojen saajat.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää

Etsimme korkeakouluharjoittelijaa kevääksi 2023

Etsimme korkeakouluharjoittelijaa tiedevälittämistyömme tueksi. Kokopäiväinen, vähintään viiden kuukauden harjoittelujakso tapahtuu Suomalaisen Tiedeakatemian toimistolla Helsingin Kruununhaassa. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 16.10.2022.

Lue lisää

Blogi: Viestinnässään vahva Suomalainen Tiedeakatemia

”Viestintäajattelussamme korostuu näkemys, että organisaatio rakentuu viestinnässään ja organisaatiota sekä ylläpitävä että muuttava voima on nimenomaisesti viestintä”, kirjoittaa pääsihteerimme Pekka Aula Tiedeakatemian vuosikirjassa 2021. ”Tämä ajattelu ulottuu myös näkemykseemme sidosryhmistä ja muista yhteistyötahoista. Nämä suhteet rakennetaan (ja rikotaan) viestinnällä ja niiden ylläpitäminen on viestinnän keskeisimpiä tehtäviä.”

Lue lisää

Tieteelliset ilmiökartat -hanke käynnistyy

Yhteiskunnallisten päätösten tueksi on tarjolla koko ajan enemmän tutkittua tietoa, mutta samalla olennaisen tiedon löytäminen ja hyödyntäminen on yhä vaikeampaa. Nyt käynnistyvässä nelivuotisessa Tieteelliset ilmiökartat -hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja siihen, miten tutkittua tietoa saadaan tehokkaasti kanavoitua päätöksenteon tueksi.

Lue lisää

Teemailta: Tiede ja Ukraina nyt, 12.9.2022

Miten sota Ukrainassa muuttaa sitä, miten näemme Euroopan lähihistorian ja historiaa laajemmin? Miten käynnissä oleva sota vaikuttaa eurooppalaiseen tieteen kenttään ja yksittäisen tieteentekijän tutkimustyöhön? Tiedeakatemian Tiede ja Ukraina nyt -teemailta maanantaina 12.9. Säätytalolla Helsingissä sekä suorana verkon välityksellä.

Lue lisää

Professori Elina Haavio-Mannila

Suomalainen Tiedeakatemia onnittelee jäsentään, 89 vuotta täyttänyttä professori Elina Haavio-Mannilaa! Kunnianosoituksena työstä Suomalaisessa Tiedeakatemiassa sekä hänen tieteellisestä urastaan Tiedeakatemia on teettänyt hänestä muotokuvan.

Lue lisää