Ajankohtaista

Lue Tiedeakatemian
uusimmat uutiset.

Ilta tieteelle 11.3.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian maaliskuun illassa syvennytään turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Mitä kaikkien olisi hyvä tietää kyberturvallisuudesta? Miten kamppailla yhä leviävää dis­informaatiota vastaan? Entä mitä tarkoittaa tiedon ja osaamisen huoltovarmuus ja millaisia kansainvälisiä kysymyksiä siihen liittyy?

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Ilta tieteelle 12.2.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian 12.2. tilaisuuden ”Mitä nuorille kuuluu?” tallenne on katsottavissa. Illan puhujina olivat professori Hannu Simola, professori Päivi Honkatukia ja ohjelmajohtaja Kristiina Laitinen.

Lue lisää

Seminar: Geospatial modelling of urban dynamics and sustainability 27.2.

Urban areas are growing rapidly in Finland, Europe, China and especially in Africa, which creates challenges for green spaces, traffic, air quality and urban planning. University of Helsinki has focused on land use mapping and urban sustainability and accessibility research in cooperation with Finnish Environment Institute, National Land Survey and Wuhan University, China. Welcome to hear about the outcomes and current focus of the research!

Lue lisää

Ilta tieteelle 12.2.2024

Mitä suomalaisille nuorille todella kuuluu? Mitkä ovat keskeisiä asioita, jotka aikuisten ja päättäjien tulisi ymmärtää nykypäivän nuorten maailmasta?

Illan puhujina ovat Tampereen yliopiston nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia, Helsingin yliopiston koulutussosiologian ja -politiikan emeritusprofessori Hannu Simola sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ohjelmajohtaja Kristiina Laitinen.

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää
jäsenten etkot

Jäsentapahtuma: Ilta tieteelle ”etkot” 12.2.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden ensimmäinen teemailta järjestetään Ritarihuoneella maanantaina 12.2. Tiedeakatemia kutsuu jäsenensä tapahtuman “etkoille” tiloihinsa Mariankadulle.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan tieteestä yhdessä muiden jäsenten kanssa.

Lue lisää

Tuula Linna: Näkymiä tuleville vuosille

”Tiede elää, kehittyy ja uudistuu yli vaalikausien, mutta toisaalta rahoituksella ja sen ohjaamisella voidaan jo yhdenkin vaalikauden aikana vaikuttaa tutkimuksen edellytyksiin”, kirjoittaa puheenjohtajamme Tuula Linna.

”Kurkistus hallitusohjelmaan nostattaa odotuksia. Hallitus on luvannut käyttää tiedeyhteisön asiantuntemusta laajasti ja katsoa tämän päivän haasteita kauemmas.”

”Nämä tavoitteet kohtaavat hyvin strategiamme painopistealueista vaikuttavan, kestävän ja uudistuvan tieteen. Esimerkiksi Tiedeakatemian vakiinnuttamat tiedeneuvonta ja -sparraus ovat mitä ilmeisemmin tulleet jäädäkseen. Tieteen osuus kestävyyden turvaamisessa on aivan ilmeinen.”

Lue lisää

UniOulu Science Day 17.4.2024

Oulun yliopisto ja Suomalainen Tiedeakatemia järjestävät yhteistyössä UniOulu Science Day -tapahtuman 17.4. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Päivän aikana järjestetään työpajoja ja kuullaan puheenvuoroja. Tapahtuma on avoin Oulun yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille sekä Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenille.

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää