Ajankohtaista

Lue Tiedeakatemian
uusimmat uutiset.

Tuula Linna: Mistä yrityksiä T&K-hankkeisiin?

Puheenjohtajamme Tuula Linna kirjoittaa tuoreessa blogikirjoituksessaan perustutkimuksen merkityksestä sekä yritysten roolista T&K-rahoituksen kasvattamisessa.

”Monet pörssiyhtiöt ovat panostaneet kiitettävästi myös alkuvaiheen innovatiiviseen tutkimukseen, kuten vetyteknologiaan. Pulmana lienee pikemminkin se, miten saadaan teollisten toimijoiden kiinnostus T&K-rahoitukseen kasvamaan laajemmin yrityskentällä. Myös pk-yrityksille on saatavilla T&K-rahoitusta tutkimukseen, kehitykseen ja pilotointiin, mutta yritykselle saattaa olla haasteellista yksin toteuttaa T&K-projekteja.”

Lue lisää

Tiedematinea: Miten tekoäly muuttaa tiedettä?, 16.5.2024

Tiedematinea on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenille tarkoitettu keskustelutilaisuuksien sarja. Kevään Tiedematinea pohtii tekoälyn mukanaan tuomia mahdollisuuksia ja haasteita. Tilaisuus järjestetään torstaina 16.5. Tiedeakatemian tiloissa Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan.

Lue lisää

Syksyn 2024 yleisötilaisuudet – ehdota aihetta!

Tiedeakatemian avoimet yleisötilaisuudet jatkuvat jälleen syksyllä 2024! Tilaisuudet järjestetään Ritarihuoneella Helsingissä kerran kuukaudessa.

Keräämme nyt ehdotuksia tulevien tilaisuuksien aiheiksi. Mistä tilaisuuksissamme tulisi keskustella? Kuka on oikea henkilö puhumaan aiheesta? Jätä ehdotuksesi 31.5. mennessä!

Lue lisää

UniOulu Science Day 17.4.2024

Oulun yliopisto ja Suomalainen Tiedeakatemia järjestävät yhteistyössä UniOulu Science Day -tapahtuman 17.4. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Päivän aikana järjestetään työpajoja ja kuullaan puheenvuoroja. Tapahtuma on avoin Oulun yliopiston tutkijoille ja opiskelijoille sekä Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenille.

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Jäsenille: vuosijuhla 19.4.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian vuosijuhlaa vietetään Helsingissä per­jantaina 19.4.2024. Kunniapalkinnon jako ja kevätkokous järjestetään Helsingissä Musiikkitalolla ja juhlaillallinen Grand Central -hotellissa.

Pyydämme tarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittautumisia päivän tilaisuuksiin viimeistään 3.4.2024. Juhlaillalliselle on rajattu määrä paikkoja.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Ilta tieteelle 11.3.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian maaliskuun illassa syvennyttiin turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Puhujina olivat professorit Sasu Tarkoma ja Katja Valaskivi sekä sotilasprofessori Aki-Mauri Huhtinen.

Katso tilaisuuden tallenne!

Lue lisää

Ilta tieteelle 11.3.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian maaliskuun illassa syvennytään turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Mitä kaikkien olisi hyvä tietää kyberturvallisuudesta? Miten kamppailla yhä leviävää dis­informaatiota vastaan? Entä mitä tarkoittaa tiedon ja osaamisen huoltovarmuus ja millaisia kansainvälisiä kysymyksiä siihen liittyy?

Ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Ilta tieteelle 12.2.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian 12.2. tilaisuuden ”Mitä nuorille kuuluu?” tallenne on katsottavissa. Illan puhujina olivat professori Hannu Simola, professori Päivi Honkatukia ja ohjelmajohtaja Kristiina Laitinen.

Lue lisää