Tapahtumat

Suomalainen Tiedeakatemia edistää tieteellistä tutkimusta ja toimii korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä tieteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Tehtäväänsä Tiedeakatemia toteuttaa muun muassa järjestämällä esitelmä-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia. Tieteellisten tilaisuuksien järjestäminen on kuulunut tärkeänä osana Suomalaisen Tiedeakatemian toimintaan sen perustamisesta lähtien.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kunkin tapahtuman yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa!

Haluatko kutsuja tilaisuuksiin?

Tiedeakatemialla on käytössä sähköpostilista, johon liittymällä voi saada kutsuja tilaisuuksiin. Liity sähköpostilistalle täyttämällä lomakkeemme. Tietosuojaselosteemme löydät täältä.

Palautelomake

Otamme mielellämme palautetta ja ideoita vastaan! Palautelomakkeella voi lähettää palautetta Suomalaisen Tiedeakatemian tilaisuuksista tai ehdottaa esimerkiksi aihetta tai puhujaa tilaisuuteen.

Tulevat tapahtumat

Teemailta: Ilta matemaattis-luonnontieteellisille tieteille, 12.12.2022

Aika: 12.12.2022
Paikka: Säätytalo

Tervetuloa juhlistamaan matemaattis-luonnontieteellisiä tieteitä! Tilaisuudessa jaetaan Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden 2022 Väisälän palkinnot (15.000 €) sekä kuullaan palkinnonsaajien esitykset omasta tutkimuksestaan ja tieteenalastaan. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Väisälän rahaston apurahojen saajat.

Lue lisää

Tiedematinea, 9.12.2022

Aika: 09.12.2022 14:00
Paikka: Tiedeakatemia, Mariankatu 5 A

Tiedematinea on Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenille tarkoitettu keskustelutilaisuus. Tiedeakatemian historian ensimmäinen Tiedematinea käynnistää Suomen tieteen historia -hankkeen. Pyydämme, että jäsenet ilmoittautuvat tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 7.12.

Lue lisää

Menneet tapahtumat

Teemailta: Energia, 14.11.2022

Aika: 14.11.2022
Paikka: Säätytalo sekä suorana verkon välityksellä

Miltä näyttää tulevaisuuden energiantuotanto? Suomalaisen Tiedeakatemian marraskuun teemailta avaa näkymiä huomisen energiavalintoihin. Aiheesta keskustelevat Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusprofessori Paula Kivimaa sekä Aalto-yliopiston taloustieteen professori Matti Liski.

Lue lisää

Teemailta: Ilta humanistisille tieteille, 10.10.2022

Aika: 10.10.2022
Paikka: Säätytalo sekä suorana verkon välityksellä

Suomalaisen Tiedeakatemian lokakuun tilaisuus on omistettu humanistisille tieteille. Tilaisuudessa jaetaan Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinto sekä Eino Jutikkalan historiapalkinto. Lisäksi julkistamme Eino Jutikkalan rahaston, Emil Öhmannin Säätiön sekä Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiön apurahojen saajat.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää