Tapahtumat

Suomalainen Tiedeakatemia edistää tieteellistä tutkimusta ja toimii korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä tieteellisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Tehtäväänsä Tiedeakatemia toteuttaa muun muassa järjestämällä esitelmä-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia. Tieteellisten tilaisuuksien järjestäminen on kuulunut tärkeänä osana Suomalaisen Tiedeakatemian toimintaan sen perustamisesta lähtien.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kunkin tapahtuman yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa!

Haluatko kutsuja tilaisuuksiin?

Tiedeakatemialla on käytössä postituslista, johon liittymällä saat kutsuja tilaisuuksiimme ja voit tilata neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeemme. Liity postilistalle täyttämällä lomakkeemme. Tietosuojaselosteemme löydät täältä.

Palautelomake

Otamme mielellämme palautetta ja ideoita vastaan! Palautelomakkeella voi lähettää palautetta Suomalaisen Tiedeakatemian tilaisuuksista tai ehdottaa esimerkiksi aihetta tai puhujaa tilaisuuteen.

Tapahtumat syksyllä 2023

11.9.2023 Teemailta
9.10.2023 Teemailta
13.11.2023 Teemailta
11.12.2023 Teemailta

Menneet tapahtumat

Kvanttiteknologia

Teemailta: Kvanttiteknologian vaikutukset yhteiskuntaan, 13.3.2023

Aika: 13.03.2023 17:15
Paikka: Säätytalo

Kvanttiteknologian käytännön sovelluksista tullaan näkemään ensimmäiset esimerkit lähivuosina. Vielä ei tiedetä, missä sen suurin arvo piilee. Tiedeakatemian maaliskuun teemailta kertoo, missä kehityksessä mennään ja mitkä ovat alan mahdollisuudet ja riskit Suomelle. Illan puhujina ovat akateemikko Risto Nieminen sekä professorit Nina Granqvist, Sabrina Maniscalco ja Mikko Möttönen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.3.2023.

Lue lisää

Teemailta: Tekoäly, 13.2.2023

Aika: 13.02.2023 17:00
Paikka: Ritarihuone, Helsinki

Mitä tekoälyllä tarkoitetaan ja missä tekoälyä tällä hetkellä hyödynnetään? Mikä on kehityksen suunta, ja onko tekoälystä oltava huolissaan? Millaisia eettisiä ja oikeudellisia kysymyksiä tekoälyyn liittyy?

Suomalainen Tiedeakatemia ja Nuorten Tiedeakatemia järjestävät Tekoäly-illan maanantaina 13.2. Ritarihuonella Helsingissä. Aiheesta alustavat ja keskustelevat apulaisprofessori Riikka Koulu (Helsingin yliopisto), professori Petri Myllymäki (Helsingin yliopisto) sekä apulaisprofessori Arno Solin (Aalto-yliopisto). Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.2.2023.

Lue lisää

Viestintäkulttuuri ja uuden alku. Paneelikeskustelu Tieteen päivillä 14.1.2023

Aika: 14.01.2023 11:00
Paikka: PIII, Porthania, Helsinki

Millä tavoin tiede ja journalismi voisivat edistää yhteiskunnallista keskustelua suurissa taitekohdissa? Keskustelijoina professori Tuula Linna, professori Roope Uusitalo, tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja tietokirjailija, filosofian tohtori Tiina Raevaara. Suomen Kuvalehden ja Suomalaisen Tiedeakatemian järjestämä keskustelu on osa Tieteen päivien ohjelmaa.

Lue lisää