Uutiset

Hyvää kesää!

Suomalaisen Tiedeakatemian toimisto viettää kesälomaa heinäkuun ajan.

Toivotamme kaikille jäsenillemme, yhteistyökumppaneillemme ja tapahtumissamme vierailleille kaunista ja kiireetöntä kesää!

Lue lisää

Kokemuksia kentältä: Tiede ja päätöksenteko -toiminta herättää kansainvälistä huomiota

Suomalaisen Tiedeakatemian akatemiasihteeri Jaakko Kuosmanen on alkuvuodesta matkustanut ahkerasti vieraillen muun muassa Kanadan Montrealissa, Sveitsin CERN-tutkimuskeskuksessa ja Ruandan Kigalissa. Tiedeakatemia on kutsuttu puhumaan myös EU-komissioon, Tšekkiin, Singaporeen ja Saksaan. Jaakko kertoo, millaisen vastaanoton työmme tieteen ja päätöksenteon rajapinnassa on maailmalla saanut.

Lue lisää

18 uutta jäsentä Nuorten Tiedeakatemiaan

Nuorten Tiedeakatemia (Young Academy Finland, YAF) on monitieteinen nuorten tutkijoiden Tiedeakatemia.

Nuorten Tiedeakatemian jäseneksi voidaan kutsua suomalainen tai Suomessa asuva, oman tieteenalansa kriteereillä uravaiheeseensa nähden ansioitunut ja lupaava nuori tutkija.

Nelivuotiskaudelle 2024-2028 on kutsuttu 18 nuorta tutkijaa. Lämpimät onnittelut!

Lue lisää

Suomalaisessa Tiedeakatemiassa on otettu käyttöön tekoälyn hyödyntämisen ohjenuorat

Tiedeakatemiassa on työstetty tekoälyn vastuullisen käytön ohjenuorat. Nyt julkaistut ohjeet sopivat nykyhetkeen, mutta tekoälyteknologian kehittyessä ohjeistusta päivitetään.

“Generatiivinen tekoäly koskettaa monia työpaikkoja ja työntekijöitä. On erittäin tärkeää sopia yhdessä raamit sen käytölle, jotta voimme käyttää tekoälyä mahdollisimman tehokkaasti, vastuullisesti ja eettisesti”, sanoo Suomalaisen Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula.

Lue lisää

Kurssimme tutkimuksen vaikuttavuudesta kaikkien yliopistojen saataville

Opetetaanko yliopistossasi jo tutkimuksen vaikuttavuuden keinoja? Suomalaisen Tiedeakatemian kokoama avoin verkkomateriaali antaa tutkijalle välineitä tutkimustiedon tuomiseksi osaksi poliittista päätöksentekoa.

Syksyllä 2024 materiaali tulee saataville myös suomalaisen tohtorikoulutusverkoston FinDocNet-alustalle, josta yliopistot voivat ottaa sen osaksi opetusohjelmaansa.

Lue lisää

Haemme tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutuksen osaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen

Etsimme tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutuksen ja tieteen vaikuttavuuden ammattilaista määräaikaiseen työsuhteeseen.

Toimenkuvaan kuuluu tiedesparraus-konseptimme jatkokehittäminen ja systematisointi sekä tiede ja päätöksenteko -tiimin laajempi kehittämistyö ja viestintä. Tarjoamme ainutlaatuisen työpaikan riippumattomassa organisaatiossa yhteiskunnallisen päätöksenteon rajapinnassa.

Olethan meihin yhteydessä mahdollisimman pian. Paikka täytetään sopivan hakijan löydyttyä.

Lue lisää

Suomalaisen Tiedeakatemian uudet jäsenet 2024

Suomalaiseen Tiedeakatemiaan on valittu 21 uutta jäsentä. Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita tieteenharjoittajia. Uudet valitut jäsenet edustavat laajalti suomalaista tieteen kenttää.

Lämpimät onnittelut!

Lue lisää