Annales Academiae Scientiarum Fennicae

Annales Academiae Scientiarum Fennicae on Suomalaisen Tiedeakatemian monitieteinen julkaisusarja. Sarjan nimi juontuu Tiedeakatemian ensimmäisestä, perustamiskokouksessa vuonna 1908 perustetusta samannimisestä julkaisusarjasta. Tiedeakatemian ”uusi Annaali” näki päivänvalon marraskuussa 2022.

Sarja ilmestyy verkossa kaksi kertaa vuodessa ja on luettavissa vapaasti journal.fi-alustalla. Tutustu julkaisuun!

Mikä AASF?

Annales Academiae Scientiarum Fennicae edistää tieteidenvälistä vuoropuhelua ja välittää tietoa ajankohtaisista tieteellisistä kysymyksistä ja uusista haasteista. Julkaisu toteuttaa tiedeakatemioiden perustehtävää: mielenkiintoisten, korkeatasoisten tutkimusten esittelyä.

Julkaisusarja suuntautuu laajalle yleisölle: Tiedeakatemian jäsenten, heidän ulkomaisten kollegoidensa ja eri alojen tutkijoiden ohella kohderyhmänä ovat kaikki tieteestä ja tutkimuksesta kiinnostuneet. Julkaisusarjaan sopivat esimerkiksi katsaus- ja ennakointityyppiset artikkelit, monitieteiset yhteenvedot sekä tiedepolitiikkaa sivuavat kannanotot.

Artikkelit voivat olla suomen- ruotsin- tai englanninkielisiä. Niiden julkaisemisessa noudatetaan vertaisarviointikäytäntöä. Julkaisusarjan päätoimittajina toimivat professori Anna Mauranen ja akateemikko Risto Nieminen.

Lähestyttävyys, monitieteisyys ja tarvittaessa kantaaottavuus luonnehtivat juurilleen palannutta Annaalia. Annales Academiae Scientiarum Fennicae on vahva panoksemme Suomessa harjoitettavan tieteen näkyväksi tekemiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sarja valottaa tieteen ja sen tekemisen luonnetta maailman ymmärtämisessä.

Lisätietoja

päätoimittajat
professori Anna Mauranen, anna.mauranen@helsinki.fi
akateemikko Risto Nieminen, risto.nieminen@aalto.fi

Toimitusneuvosto
professori Jari Eloranta
professori Jaakko Husa
professori Heikki Mannila
professori Päivi Pahta
professori Heta Pyrhönen
akatemiaprofessori Tapio Salmi
professori Hannu Sariola
professori Erkki Tomppo

toimitussihteeri
viestintäpäällikkö Anna Chydenius, anna.chydenius@acadsci.fi

Julkaisun ISSN-tunnukset
ISSN 2953-9048 (print)
ISSN 2954-1050 (online)

Julkaisun mediakortti

Lataa mediakortti: Mediakortti AASF

Ohjeet käsikirjoitusten lähettämiseen:

Ohjeet kirjoitusten lähettämiseen AASF:n verkkosivuilla Journal.fi/AASF