Tallenteet tilaisuuksista

Tallenne katsottavissa: Ilta tieteelle 11.9.2023

Tiedeakatemian syyskauden ensimmäinen teemailta paneutui kahden tieteenalan, kulttuuriantropologian ja lastenpsykiatrian ajankohtaiseen tutkimukseen.

Puhujina olivat sosiaali- ja kulttuuriantropologian professori Sarah Green ja lastenpsykiatrian professori André Sourander.

Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Freedom of Research 23.5.2023

Suomalainen Tiedeakatemia ja Helsingin yliopiston Tutkijakollegium järjestivät paneelikeskustelun tutkimuksen vapaudesta.

Aiheesta keskustelivat tieteen akateemikko Eva-Mari Aro, yliopistotutkija Andrew Graan, professori Arto Laitinen sekä tutkijatohtori Johanna Vuorelma.

Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää
Kvanttiteknologia

Tallenne katsottavissa: Kvanttiteknologia-teemailta 13.3.2023

Tiedeakatemian maaliskuun teemailta pureutui kvanttiteknologian yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Missä kehityksessä mennään ja mitkä ovat alan mahdollisuudet ja riskit Suomelle? Aiheesta alustivat ja keskustelivat akateemikko Risto Nieminen, professori Mikko Möttönen ja professori Nina Granqvist.

Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Tekoäly-teemailta 13.2.2023

Mitä tekoälyllä tarkoitetaan ja missä tekoälyä tällä hetkellä hyödynnetään? Mikä on kehityksen suunta? Suomalainen Tiedeakatemia ja Nuorten Tiedeakatemia järjestivät Tekoäly-illan maanantaina 13.2.2023 Ritarihuoneella Helsingissä. Aiheesta alustivat ja keskustelivat professori Petri Myllymäki, apulaisprofessori Riikka Koulu sekä apulaisprofessori Arno Solin.

Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Paneelikeskustelu Tieteen päivillä 14.1.2023

Suomalainen Tiedeakatemia ja Suomen Kuvalehti järjestivät Tieteen päivillä paneelikeskustelun otsikolla ”Viestintäkulttuuri ja uuden alku – Onko meillä malttia keskustella, kun yhteiskunnan muutos yllättää?”. Keskustelijoina nähtiin professori Tuula Linna, professori Roope Uusitalo, tutkijatohtori Johanna Vuorelma sekä tietokirjailija, filosofian tohtori Tiina Raevaara.

Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: teemailta 12.12.2022

Tiedeakatemian joulukuun teemailta oli omistettu matemaattis-luonnontieteellisille tieteille. Tilaisuudessa jaettiin Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden 2022 Väisälän palkinnot ja kuultiin palkinnonsaajien esitykset omasta tutkimuksestaan. Palkinnot myönnettiin apulaisprofessori Vesa Julinille ja apulaisprofessori Katrianne Lehtipalolle.

Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Suomalaisen Tiedeakatemian Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahaston apurahojen saajat.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Energia-teemailta, 14.11.2022

Energia-teemailta järjestettiin Säätytalolla Helsingissä maanantaina 14.11. Aiheesta alustivat Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusprofessori Paula Kivimaa ja Aalto-yliopiston taloustieteen professori Matti Liski. Katso tallenne tilaisuudesta.

Lue lisää

Tallenne katsottavissa: Ilta humanistisille tieteille, 10.10.2022

Ilta humanistisille tieteille järjestettiin Säätytalolla Helsingissä 10.10.2022. Illassa jaettiin Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinto sekä Eino Jutikkalan historiapalkinto ja kuultiin palkinnonsaajien puheenvuorot omasta tutkimuksestaan. Tiedeakatemian humanistipalkinnon vastaanotti akatemiatutkija Carita Kiili ja Eino Jutikkalan historiapalkinnon professori Jari Eloranta.

Katso tilaisuuden tallenne.

Lue lisää