Tietokoosteet

Tiedeakatemian työssä tieteen ja päätöksenteon edistämiseksi tuotetaan paljon erilaisia julkaisuja. Samalla kehittämistyössä pyritään löytämään mahdollisimman toimivia malleja tutkitun tiedon kokoamiseksi ja hyödyntämiseksi päätöksenteossa.

Lasten ja nuorten kiusaaminen ja väkivalta

Lasten ja alle 23-vuotiaiden nuorten välistä kiusaamista ja väkivaltaa käsittelevä ilmiökartta tuotettiin tiede ja päätöksenteko -tiimissä neljän asiantuntijan yhteistyönä yhden työviikon aikana. Kooste valmisteltiin valtioneuvoston kanslian aloitteesta.

Lue lisää

Tiedettä tiiviisti -koosteet

Tiedettä tiiviisti -koosteet kokoavat tutkimustietoa, tutkijoiden asiantuntija-arvioita sekä tilastoja tiiviiksi paketiksi. Kevyet ja nopeat tietosynteesit on tuotettu Suomalaisen Tiedeakatemian tiede ja päätöksenteko -tiimissä Valtioneuvoston kanslian tietotarpeen pohjalta

Lue lisää

Terve, vanhuus! -keskustelupaperi

Terve, vanhuus! -keskustelupaperi kokoaa yhteen asiantuntijoiden näkökulmia ajankohtaisista väestön ikääntymiseen liittyvistä kysymyksistä. Se on osa laajempaa väestön ikääntymiseen liittyvää ilmiökarttatyötä.

Lue lisää

Kvanttiteknologia-tiedeisku

Maaliskuussa 2023 julkaistu Tiedeisku purkaa kvanttiteknologian merkitystä ja mahdollisuuksia Suomelle. Tiedeisku pohjaa 12 suomalaistutkijan näkemyksiin.

Lue lisää