Tiedeakatemia juhlistaa maailman tiedepäivää

YK:n kansainvälistä tiedepäivää rauhan ja kehityksen hyväksi vietetään vuosittain 10.11. Päivä muistuttaa tieteen ja tieteentekijöiden roolista kestävien yhteiskuntien luomisessa ja kannustaa kansalaisia puhumaan tieteen aikaansaannoksista. Vuodesta 1999 lähtien juhlitussa teemapäivässä ovat mukana niin hallitukset, tiede- ja tutkimusinstituutit, järjestöt kuin kansalaisyhteiskunta.

Suomalainen Tiedeakatemia pyrkii toiminnallaan edistämään tutkimusta sekä vuoropuhelua tieteen ja päätöksenteon välillä. Olemme tiedepäivän kunniaksi julkaisseet sosiaalisen median kanavissamme viikon ajan videoita, joissa tutkijat itse kertovat, miksi tiede on heille tärkeää. Vastauksissa korostuvat tieteen merkitys paitsi maailman ongelmien ratkaisijana, myös ihmettelyn ja uteliaisuuden kohteena: tiede avaa silmiä ja vie tutkimusmatkalle tuntemattomaan.

Videoilla ajatuksiaan tieteen merkityksestä avaavat Turun yliopiston molekulaarisen kasvibiologian professori, tieteen akateemikko Eva-Mari Aro, Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula, immunologian professori, tieteen akateemikko Sirpa Jalkanen, tieteen akateemikko, emeritusprofessori Ilkka Niiniluoto sekä kasvatustieteiden professori Kirsi Tirri.

Kaikki videot löytyvät Tiedeakatemian sosiaalisen median kanavista (Facebook, Twitter, Instagram) sekä koottuna tältä sivulta.

Toivotamme kaikille hyvää tiedepäivää!