tutkimuksen vaikuttavuus

Uusia verkkokursseja tutkimuksen vaikuttavuudesta – tiedevälittämistyömme keskeisesti esillä!

Helsingin yliopisto on julkaissut uuden verkkokurssin, joka syventyy tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden teemoihin. Tutkijoille ja aiheesta kiinnostuneille ammattilaisille tarkoitetun kurssin tavoitteena on tarjota kattava ymmärrys siitä, kuinka heidän työnsä voi vaikuttaa yhteiskunnassa.

Tiedeakatemia on ollut keskeisesti mukana kurssin suunnittelussa ja toteutuksessa: Tiedeakatemiaa on kurssin ohjausryhmässä edustanut tiedevälittämisen asiantuntija Iiris Koivulehto, joka toimii myös asiantuntijana kurssin materiaaleissa. Kurssi palvelee erityisesti tutkijanuran alkuvaiheessa olevia, mutta myös kokeneemmat tutkijat ja muut aihepiirin parissa työskentelevät ammattilaiset löytävät siitä hyödyllistä tietoa.  

Verkkokurssi on avoimesti kaikkien saatavilla DigiCampus-alustalla. Tutustu kurssiin täällä.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, eOppiva ja INVEST-tutkimuskeskus ovat julkaisseet maaliskuussa yhteisen Tieteellisenä asiantuntijana poliittisessa päätöksenteossa -verkkokurssin. Tiedeakatemian asiantuntija Linda Lammensalo kertoo kurssin videomateriaaleissa päätöksenteon tietotarpeista sekä tutkijan roolista tiedon välittäjänä. Kurssi on tarkoitettu erityisesti aloitteleville tutkijoille, kehittäjille ja asiantuntijoille valtion asiantuntijalaitoksissa, mutta on vapaasti verkossa kaikkien saatavilla. Tutustu kurssiin eOppivan verkkosivuilla.

Molempien kurssien sisällöt ammentavat tutkijoiden roolien ja vaikuttamisen keinojen osalta tammikuussa julkaistusta Tutkijan käsikirjasta, joka on saanut innostuneen ja lämpimän vastaanoton tiedekentällä. Tiedeakatemian tuottama opas tukee tutkijaa poliittisen päätöksenteon maailmassa ja kokoaa hyödyllistä tietoa tutkimuksen ja päätöksenteon vuoropuhelusta ja sen mahdollisuuksista.

Julkaisu on saatavilla PDF-tiedostona Tiedeakatemian verkkosivuilla sekä painettuna Tiedekirjan kautta.

Tutustu myös verkkosivuiltamme löytyvään Tieteestä päätöksentekoon -kurssimateriaaliin