Skip to content

Vaikuttavaa tutkimusta -koulutus nuorille tutkijoille 11.5.2021

Nuorten tiedeakatemian logoTutkimukselta edellytetään vaikuttavuutta ja tutkijoilta osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kuka voi vaikuttaa ja miten se tehdään? Missä vaiheessa poliittista prosessia vaikuttaminen on helpointa? Miksi tutkijan kannattaa pyrkiä vuorovaikutukseen päättäjien kanssa? 

Tiistaina 11.5.2021 klo 13.00–16.00 järjestettävässä verkkokoulutuksessa ”Vaikuttavaa tutkimusta – Nuoret tutkijat ja toimiva vuorovaikutus päättäjien kanssa” opitaan tutkimuksella vaikuttamisen perusteita. Tutkijat ja hallinnon edustajat kertovat kokemuksistaan ja antavat käytännön vinkkejä. Lisäksi iltapäivän aikana työstetään omia vuorovaikutussuunnitelmia.

Tervetuloa mukaan oppimaan, miten omalla tutkimuksella voi vaikuttaa! Koulutus pidetään suomeksi, ja se on tarkoitettu kaikille nuorille tutkijoille (väitöskirjatutkijoista alle 10 vuotta sitten väitelleisiin) alasta riippumatta.

Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Teitä on jo niin runsaasti, että joudumme valitettavasti sulkemaaan ilmoittautumisen. Tulemme  järjestämään vastaavaa koulutusta myös jatkossa. Jos koulutukset kiinnostavat, seuraa Sofin nettisivuja tai Twitteriä. Ja jos haluat saada tiedon tulevista koulutuksista suoraan sähköpostiisi, lähetä viesti osoitteeseen sofi@acadsci.fi (otsikoksi ”Haluan tietoa tulevista koulutuksista”).

 

Koulutuksen aineistot:

 

Ohjelma:

Johdanto: Tiedeneuvonta tänään

I Vaikuttamisen paikat ja mahdollisuudet

puhujavieraat:

(tauko)

II Tutkijan erilaiset roolit vaikuttajana

      • ryhmätyö
      • puhujavieras: koulutus- ja tiedepoliittinen erityisasiantuntija Tommi Himberg, Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja Unescossa

(tauko)

III Vaikuttaminen käytännössä

puhujavieraat:

Yhteenveto: miten tästä eteenpäin?

 

Palaute on meille arvokasta – kerro täällä, mitä mieltä olit koulutuksesta!

 

Koulutuksen järjestävät Nuorten Tiedeakatemia (YAF) ja Tiedeneuvonnan kehittämishanke Sofi. Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta, voit lähestyä esimerkiksi Sofia: sofi@acadsci.fi.

 

vaikuttavaa tutkimusta Nuoret tutkijat ja toimiva vuorovaikutus päättäjien kanssa 11.5.2021 klo 13.00–16.00

Kommentointi on suljettu.