Teemailta: Tiede ja Ukraina nyt, 12.9.2022

Miten sota Ukrainassa muuttaa sitä, miten näemme Euroopan lähihistorian ja historiaa laajemmin? Miten käynnissä oleva sota vaikuttaa eurooppalaiseen tieteen kenttään ja yksittäisen tieteentekijän tutkimustyöhön? Aiheesta alustavat Suomalaisen Tiedeakatemian tuoreet jäsenet, professorit Juhana Aunesluoma ja Tapio Mappes.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 12.9. Säätytalolla Helsingissä. Tilaisuuteen Säätytalolle on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkon välityksellä.

Lämpimästi tervetuloa!


Aika:
Maanantai 12.9.2022 klo 17.15–19.00
Paikka:
Säätytalo, sali 15 (2. krs), Snellmaninkatu 9–11, 00170 Helsinki. Suora lähestys verkossa: seuraa tilaisuutta täällä
Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 7.9. sähköisellä lomakkeella tai suoraan Tiedeakatemian toimistolle (anna.chydenius@acadsci.fi, p. 050 587 6527).


OHJELMA

Tilaisuuden avaus
Suomalaisen Tiedeakatemian esimies, professori Kimmo Kaski

Puheenvuorot
Ukrainan sota ja Euroopan muuttuva menneisyys
Helsingin yliopiston poliittisen historian professori Juhana Aunesluoma

Säteilytutkimus Tsernobylin ydinonnettomuusalueella: Yleiset tieteelliset haasteet ja Ukrainan sodasta johtuvat käytännön hidasteet
Jyväskylän yliopiston eläinekologian professori Tapio Mappes

Keskustelua illan teemasta

Uudet jäsenet 2020–2022Säätytalon turvallisuusvaatimusten vuoksi talossa järjestettäviin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. Huomioittehan, että kaikkien tilaisuuteen tulijoiden henkilöllisyys ja ilmoittautuminen tarkistetaan ovella, ja sisääntulo saattaa tästä syystä paikoin hidastua.

Download PDF