Kuva: Pixabay / StockSnap

Ilta tieteelle 12.2.2024

– Mitä nuorille kuuluu?

Suomalaisnuorten heikentyneet PISA-tulokset saivat osakseen paljon huomiota joulukuussa. Myös nuorten tekemät rikokset ovat usein näkyvästi otsikoissa, vaikka vain pieni ryhmä syyllistyy vakaviin rikoksiin. Mitä suomalaisille nuorille todella kuuluu? Miten nuoret kokevat yhteiskunnallisen turvallisuuden, ja miten koronapandemia vaikutti nuorten hyvinvointiin? Mitkä ovat keskeisiä asioita, jotka aikuisten ja päättäjien tulisi ymmärtää nykypäivän nuorten maailmasta?

Illan puhujina ovat Tampereen yliopiston nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia, Helsingin yliopiston koulutussosiologian ja -politiikan emeritusprofessori Hannu Simola sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ohjelmajohtaja Kristiina Laitinen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Kirsi Heikel.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan.

Aika    
Maanantai 12.2.2024 klo 17.15–19.00

Paikka 
Ritarihuone (Ritarikatu 1, Helsinki). Suora lähetys verkossa.

Valitettavasti Ritarihuoneelle ei ole esteetöntä kulkua pääovista. Mikäli tarvitsette hissiä, olettehan yhteydessä Tiedeakatemian toimistoon viimeistään tapahtumapäivänä klo 14 mennessä.

Ilmoittautuminen    
Toivomme, että tilaisuuteen ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään keskiviikkona 7.2. sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistolle: anna.chydenius@acadsci.fi, p. 050 587 6527. 

Tiedeakatemian illat tarjoavat yleistajuisia kurkistuksia ajankohtaiseen tieteelliseen tutkimukseen sekä yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Tapahtumat ovat avoimia kaikille tieteestä kiinnostuneille.