Ilta tieteelle 11.12.2023

– matemaattis-luonnontieteellinen tutkimus

Tiedeakatemian vuoden viimeinen yleisötilaisuus on omistettu matemaattis-luonnontieteelliselle tutkimukselle. Illan pääpuhujana on tieteen akateemikko, lääketieteen ja kirurgian tohtori Kari Alitalo. Hän tutkii Helsingin yliopistossa syöpää ja Wihurin tutkimuslaitoksessa veri- ja imusuonien osuutta useissa sairauksissa. Miten syöpä syntyy ja missä syöpätutkimuksessa Suomessa tällä hetkellä mennään? Miten meillä ja maailmalla yleistyvät syöpätaudit voitetaan? Alitalo pitää aiheeseen n. 15 minuutin mittaisen katsauksen.

Tilaisuudessa jaetaan lisäksi Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden 2023 Väisälän palkinnot (15 000 €) sekä kuullaan palkinnonsaajien esitykset omasta tutkimuksestaan ja tieteenalastaan. Palkinto myönnetään kahdelle aktiivivaiheessa olevalle, jo ansioituneelle tutkijalle.

Tilaisuuden lopuksi julkistamme Suomalaisen Tiedeakatemian Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahaston apurahojen saajat. Rahasto tukee matemaattis-luonnontieteellistä tutkimusta ja on perustettu professori Vilho Väisälän vuonna 1963 tekemän lahjoituksen pohjalle.

Lämpimästi tervetuloa! 

Aika    
Maanantai 11.12.2023 klo 17.15–19 

Paikka 
Ritarihuone (Ritarikatu 1, Helsinki). Suora lähetys verkossa

Valitettavasti Ritarihuoneelle ei ole esteetöntä kulkua pääovista. Mikäli tarvitsette esteetöntä kulkua, olettehan yhteydessä Tiedeakatemian toimistoon viimeistään tapahtumapäivänä klo 14 mennessä.

Ilmoittautuminen    
Toivomme, että tilaisuuteen ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään keskiviikkona 6.12. sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistolle: anna.chydenius@acadsci.fi, p. 050 587 6527. 

Tiedeakatemian illat tarjoavat yleistajuisia kurkistuksia ajankohtaiseen tieteelliseen tutkimukseen sekä yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Tapahtumat ovat avoimia kaikille tieteestä kiinnostuneille!