Teemailta: Ilta humanistisille tieteille, 10.10.2022

Suomalaisen Tiedeakatemian lokakuun tilaisuus on omistettu humanistisille tieteille. Tilaisuudessa jaetaan Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinto (15.000 €) sekä Eino Jutikkalan historiapalkinto (15.000 €) ja kuullaan palkinnonsaajien puheenvuorot omasta tutkimuksestaan ja tieteenalastaan.

Lisäksi julkistetaan Eino Jutikkalan rahaston, Emil Öhmannin Säätiön sekä Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiön apurahojen saajat.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 10.10. Säätytalolla Helsingissä. Tilaisuuteen Säätytalolle on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkon välityksellä.

Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Aika:
Maanantai 10.10.2022 klo 17.15–19.00
Paikka:
Säätytalo, sali 15 (2. krs), Snellmaninkatu 9–11, 00170 Helsinki. Suora lähestys verkossa: seuraa tilaisuutta täällä.
Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 5.10. sähköisellä lomakkeella tai suoraan Tiedeakatemian toimistolle (anna.chydenius@acadsci.fi, p. 050 587 6527).

OHJELMA

Tilaisuuden avaus
Suomalaisen Tiedeakatemian esimies, professori Kimmo Kaski

Suomalaisen Tiedeakatemian humanistipalkinto ja palkinnonsaajan puheenvuoro
Palkinto myönnetään etevälle uransa alkuvaiheessa olevalle, jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle humanistisen alan tutkijalle.

Eino Jutikkalan historiapalkinto ja palkinnonsaajan puheenvuoro
Joka kolmas vuosi jaettava palkinto myönnetään ansiokkaasta historiantutkimustyöstä.

Keskustelua illan teemoista

Humanististen alojen apurahojen julkistus

Säätytalon turvallisuusvaatimusten vuoksi talossa järjestettäviin tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen. Huomioittehan, että kaikkien tilaisuuteen tulijoiden henkilöllisyys ja ilmoittautuminen tarkistetaan ovella ja sisääntulo saattaa tästä syystä paikoin ruuhkautua.