Ursula Schwab. Kuva: Raija Törrönen / University of Eastern Finland

Ursula Schwab valittu Vuoden Professoriksi 2024

Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi 2024 Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwabin. Tiedeakatemia onnittelee sydämellisesti jäsentään!

Schwab on ravitsemustieteen tunnettu edustaja ja kehittäjä ja johtanut useita kansainvälisiä tutkimushankkeita, muun muassa ei-alkoholisidonnaisen rasvamaksan tutkimusta EU-komission rahoituksella. Itä-Suomen yliopiston ohella Schwab tutkii ja opettaa myös Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa.

Schwab on myös mediasta tuttu asiantuntija, joka kertoo selkeällä kielellä tutkittua tietoa ravitsemuksesta ja oikoo sitä koskevia virheellisiä käsityksiä, todetaan Professoriliiton tiedotteessa.

”Professori Ursula Schwab ottaa kantaa terveydenhuollon pulmakohtiin ja puhuu erityisesti pitkäjänteisen ennaltaehkäisevän työn puolesta. Ennaltaehkäisy säästää resursseja, mutta on ennen kaikkea inhimillistä ihmisten päästessä hoitoon ennen akuutteja tilanteita”, Professoriliiton puheenjohtaja Jukka Heikkilä summaa.

Professoriliitto haluaa korostaa vuoden Professorin valinnalla korkeimman opetuksen, monimuotoisen sivistyksen ja professorikunnan asemaa suomalaisen yhteiskunnan kulmakivinä. Palkintosumma on 20 000 euroa.

Lisätietoa: Professoriliitto