Uusien jäsenten ilta 13.9.2021

Syyskuun teemailta juhlistaa Tiedeakatemian uusia jäseniä. Tapahtuman avaa pääsihteeri Pekka Aulan puheenvuoro. Illan aikana tutustumme vuosien 2020 ja 2021 uusiin jäseniin kuvin ja videotervehdyksin. Kuulemme myös kaksi esitelmää, joiden jälkeen on runsaasti aikaa yleisökysymyksille ja keskustelulle. Tapahtuma on kaksikielinen: tilaisuudessa käytetään suomea ja englantia.

Aika   
Maanantai 13.9.2021 klo 17.15-19

Paikka
Etätilaisuus | SEURAA TILAISUUTTA suorana lähetyksenä

Ilmoittautuminen
Ei erillistä ilmoittautumista

Sosiaalinen media
Tilaisuudesta lisätietoa myös Facebookista tapahtuman sivulta

Suomalaisen Tiedeakatemian teemailta ma 13.9.2021 juhlistaa Tiedeakatemian uusia jäseniä. Tilaisuus lähetetään suorana Tiedeakatemian tiloista Helsingin Mariankadulta.

Suomalaiseen Tiedeakatemiaan valitaan vuosittain 20-40 uutta jäsentä. Jäsenet itse valitsevat uudet henkilöt – jäseneksi valitaan arvostettuja ja ansioituneita tieteentekijöitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Illan aikana tutustumme lyhyesti kahden viime vuoden uusiin jäseniin. Tiedeviestinnän asiantuntija Klaus Elfving haastatteli noin kymmentä uutta jäsentä. Kuulemme mielenkiintoisimmat kuulumiset erilaisilta tieteenaloilta keinoälytutkimuksesta sosiaaliseen neurotieteeseen ja vuorovaikutus- ja leikkitutkimukseen.

Tapahtuman huipentavat kaksi esitelmää, jotka esittelevät tieteen ja demokratian välistä suhdetta Afrikan maissa ja kvanttifysiikan uusimpia saavutuksia. Esitelmien jälkeen on jätetty runsaasti aikaa keskustelulle ja yleisökysymyksille esitelmien teemoista. Voit myös kysyä mitä tahansa muuta tieteestä! Keskustelua tieteestä ja tutkimuksesta johtaa Suomalaisen Tiedeakatemian esimies Anna Mauranen. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää koko tilaisuuden ajan. Tapahtuma on kaksikielinen: tilaisuudessa käytetään suomea ja englantia.

OHJELMA

Tilaisuuden avaus

Pääsihteeri, professori Pekka Aula

Esitelmät

Professori Liisa Laakso, The Nordic Africa Institute:
The impact of academic freedom on democracy: evidence from Africa

Professori Sabrina Maniscalco, Helsingin yliopisto:
Quantum technologies: hype or reality?

Keskustelua illan teemasta

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun tieteestä ja tutkimuksesta esimies Anna Maurasen johdolla! Kysymyksiä ja kommentteja illan puhujille voi lähettää keskustelukentän kautta.