Jäsenille: vuosijuhla 19.4.2024

Suomalaisen Tiedeakatemian vuosijuhlaa vietetään Helsingissä per­jantaina 19.4.2024. Kunniapalkinnon jako ja kevätkokous järjestetään Helsingissä Musiikkitalon Ravintola-Klubilla (Kansalaistori 2, Helsinki) ja vuosijuhlaillallinen Scandic Grand Central -hotellin Grand Ballroomissa (Vilhonkatu 13, Helsinki). Musiikkitalolta on kokouksen päätyttyä kuljetus juhlaillalliselle.

Pyydämme tarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittautumisia päivän tilaisuuksiin viimeistään 3.4.2024 sähköpostitse tai puhelimitse: acadsci@acadsci.fi, 050 4620 889. Juhlaillalliselle on rajattu määrä paikkoja.

Tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta alla. Lämpimästi tervetuloa!

Kunniapalkinnon jako

Tiedeakatemian vuosittainen kunniapalkinto jaetaan Helsingissä Musiikkitalon Ravintola-klubilla perjantaina 19.4. klo 17.15. Tieteellisestä elämäntyöstä jaettava palkinto on Suomalaisen Tiedeakatemian arvostetuin tunnustus. Tilaisuudessa kuullaan Tiedeakatemian puheenjohtajan Tuula Linnan tervehdys sekä palkinnonsaajan esitelmä.

Tilaisuus on avoin Tiedeakatemian jäsenten lisäksi myös jäsenten aveceille ja muille vieraille. Vuosijuhlaillalliselle osallistuville aveceille on tilaisuuden päätyttyä suora kuljetus Grand Central -hotellille.

Kevätkokous

Tiedeakatemian sääntömääräinen kevätkokous on avoin vain Tiedeakatemian jäsenille. Kokous alkaa Musiikkitalon Ravintola-klubilla klo 18.00. Kokouksessa 1) esitetään Tiedeakatemian vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto, 2) päätetään vuosikertomuksen hyväksymisestä, tilinpäätöksen vahvistamisesta, vastuuvapauden myöntämisestä sekä niistä toimenpiteistä, joihin Tiedeakatemian hallinto ja tilit antavat aihetta ja 3) valitaan Suomalaisen Tiedeakatemian uudet jäsenet.

Tiedeakatemia maksaa vakiintuneen käytännön mu­kaisesti kevätkokoukseen junalla tai linja-autolla saapuvi­en jäsentensä matkat. Myös edulliset lentoliput voidaan korvata. Matkaliput ja tiliyhteystiedot on toimitettava maksua varten Tiedeakatemian toimistoon.

Vuosijuhlaillallinen

Kevätkokouksen jälkeen siirrytään perinteiselle juhlaillalliselle (avec) hotelli Grand Centralin Grand Ballroom -juhlatilaan. Illallinen alkaa noin klo 19. Pukukoodi: juhlapuku tai tumma puku.

Ilmoittautumiset Tiedeakatemian toimistoon: acadsci@acadsci.fi, 050 4620 889. Juhlaillalliselle on rajattu määrä paikkoja, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pyydämme ilmoittautumisten yhteydessä mainitse­maan osallistujien nimet sekä mahdolliset erikoisruokavaliot.

Illalliskortti on maksullinen. Lisätietoa maaliskuun jäsenkirjeessä.

Lämpimästi tervetuloa!