Suomalainen Tiedeakatemia on myöntänyt vuoden 2015 Jutikkala-palkinnon professori Mikko Myrskylälle hänen tieteellisistä ansioistaan.

Suomalaisen Tiedeakatemian Jutikkala-palkinto 2015 professori Mikko Myrskylälle

Suomalainen Tiedeakatemia on myöntänyt vuoden 2015 Jutikkala-palkinnon professori Mikko Myrskylälle hänen tieteellisistä ansioistaan.

Mikko Myrskylä (s. 1978) on kansainvälinen tutkija, joka toimii tällä hetkellä väestötieteen Max Planck -instituutin toimitusjohtajana ja London School of Economics’in väestötieteen tutkimusprofessorina. Hän on saanut ERC:n 1,3 miljoonan euron apurahan tutkimuksiinsa. Hänen tutkimusprofiilinsa on monipuolinen: hän on julkaissut sosiologian, väestötieteen ja tilastotieteen aloilla sekä ulkomaalaisten että suomalaisten tutkijoiden kanssa. Hän on maailman johtavia tutkijoita syntyvyyden ja hyvinvoinnin välisten suhteiden tutkimuksessa.

Professori Myrskylä aloitti tieteellisen julkaisutoimintansa vuonna 1999 ja vuodesta 2012 lähtien hän on julkaissut 6–7 kirjoitusta vuosittain edellä mainittujen tutkimusalojen johtavissa lehdissä, ja myös Nature-lehdessä. Hänen osallistumisensa kutsuttuna puhujana kansainvälisiin konferensseihin on mittavaa.

Mikko Myrskylä väitteli Helsingin yliopistossa tilastotieteessä vuonna 2007 ja Pennsylvanian yliopistossa väestötieteessä vuonna 2009. Hän on opiskellut myös Jyväskylän yliopistossa.