Suomalaisen Tiedeakatemian Jutikkala-palkinto 2011 professori Susanna Paasoselle

Suomalaisen Tiedeakatemian ensimmäinen Jutikkala-palkinto on myönnetty Turun yliopiston mediatutkimuksen professori Susanna Paasoselle.

Professori Susanna Paasonen on syntynyt 1975 Helsingissä. Hän valmistui filosofian tohtoriksi Turun yliopistosta vuonna 2002, väitöskirja käsitteli internetin popularisointia ja sukupuolta.

Väittelyn jälkeen Paasonen on toiminut tutkijana Tampereen, Turun ja Jyväskylän yliopistoissa, Suomen Akatemiassa ja Helsingin yliopiston tutkijakollegiu­missa. Hän on ollut myös digitaalisen kulttuurin ma. professori Jyväskylän yliopistossa. Paasonen nimitettiin mediatutkimuksen professoriksi Turun yliopistoon 1.8. alkaen.

Susanna Paasonen edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa mediatutkimuksessa; hän lukee itsensä elokuva- ja televisiotieteen kasvatiksi, ja on perehtynyt erityisesti seksuaalisuuden, affektien ja internetin tutkimukseen. Paasonen on julkaissut viisi kirjaa näistä aiheista kansainvälisillä foorumeilla, ja hänen uusin julkaisunsa on lokakuussa 2011 ilmestynyt, MIT Pressin julkaisema monografia ”Carnal Resonance: Affect and Online Pornography”.