Tieteen päivät 2017

Tilaisuudessa puheenvuorot käyttävät professori Juha-Antti Lamberg (Jyväskylän yliopisto) ja professori Maria Lähteenmäki (Itä-Suomen yliopisto).

Seminaarin ohjelmaan voi tutustua Tieteen päivien sivuilla.

Tiede ja itsenäisen Suomen historia ovat kietoutuneet toisiinsa. Tiede on ollut muun muassa auttamassa Suomea nousuun (teollisuus, teknologia-sektori, tietotekniikka) esimerkiksi opetuksen ja innovaatioiden kautta. Tiede ja tutkimus ovat luoneet ja pitäneet yllä Suomen korkeaa koulutustasoa ja sivistystä. Suomalaiset saavutukset tieteessä ja tutkimuksessa ovat osaltaan olleet rakentamassa suomalaista yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyyttä. Suomalaisen Tiedeakatemian tilaisuus pohtii matemaattis-luonnontietä ja humanistisia tieteitä Suomen rakentajina.

 

Tieteen päivillä on ohjelmaa viisi päivää aamusta iltaan. Tieteen päivät 2017 järjestetään 11.–15. tammikuuta Helsingissä. Tieteen päivät on Suomen laajin suurelle yleisölle suunnattu, kaikki tieteenalat kattava tiedetapahtuma. Vuoden 2017 teemana on Vapauden rajat.

Suomalainen Tiedeakatemia osallistuu myös Tieteiden yöhön torstaina 12.1, missä sillä on oma piste Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki). Pisteellä kerromme Tiedeakatemian toiminnasta sekä järjestämme kilpailun. Tiedeakatemian kirjoja on alennuksessa Tieteiden päivien ajan, joten kannattaa tutustua myös Tiedekirjan tarjontaan.