Tiede Unplugged – Liisa Keltikangas-Järvinen 14.11.2019

Suomalainen Tiedeakatemia tuo marraskuussa uudenlaisen tapahtumasarjan Tiede Unplugged. Kurkista tieteen kulisseihin! Neljä tutkijaa kertoo omasta tutkimuksestaan, tieteenalastaan ja siitä, miten tiedettä tehdään ja ketkä sitä tekevät. Tilaisuudet antavat erinomaisen mahdollisuuden yleisön ja puhujan väliselle dialogille.

Aika   
Torstai 14.11.2019 klo 17.00

Paikka
House of Inspiration, Iso Roobertinkatu 30, Helsinki

Ilmoittautuminen 
Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Tilassa on rajattu osallistujamäärä, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian!
Ilmoittautuminen osoitteessa www.kuudesaisti.fi/events/tiede-unplugged-liisa-keltikangas-jarvinen

Tilaisuuden isäntänä toimii Suomalaisen Tiedeakatemian pääsihteeri Pekka Aula.

KUKA?

Liisa Keltikangas-Järvinen on psykologi ja temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on Helsingin yliopiston psykologian professori emerita ja Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Jäätyään professorin virastaan eläkkeelle hän on edelleen mukana useissa tutkimushankkeissa ja ohjaa väitöskirjoja. Keltikangas-Järvisen tutkimusryhmä on selvittänyt synnynnäisiä temperamenttieroja monitieteisen, vuosikymmeniä kattavan pitkittäistutkimusaineiston avulla ja yhdistänyt saatuja tuloksia muun muassa varhaiskasvatukseen ja koulupedagogiikkaan. Hänen omana tavoitteenaan on ollut lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen, erilaisuuden ymmärtäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen. Professoriliitto valitsi Liisa Keltikangas-Järvisen Vuoden professoriksi 2008. Suomen tietokirjailijat ry palkitsi hänet Tietokirjailijapalkinnolla 2001. Lauri Jäntin säätiö myönsi hänelle tietokirjapalkinnon teoksesta Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot vuonna 2011 merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona. Suomen Kulttuurirahaston suurpalkinto hänelle myönnettiin keväällä 2019 merkittävistä kulttuuriteoista. Psykologeja hän on kannustanut barrikadeille, jotta koulumaailman ja varhaiskasvatuksen uudistuksissa tieteen ääni kuuluisi.