Koulutus nuorille tutkijoille EU-vaikuttamisesta

Suomalainen Tiedeakatemia järjestää yhdessä Young Academy of Europen kanssa koulutuksen tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutusmahdollisuuksista etenkin EU-päätöksenteossa 14.3.2022 klo 16.00–18.00. Tilaisuuteen ennakkoilmoittautuminen.


Koulutus on tarkoitettu ennen kaikkea nuorten tiedeakatemioiden jäsenille mutta myös muut halukkaat ovat tervetulleita. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://yacadeuro.org/young-scientists-roles-in-european-science-for-policy

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon viimeistään 13.3.2022. Tilaisuuden osallistumismäärää ei ole rajattu.

Tilaisuus alkaa kolmen tiedeneuvonnan toiminnon esittelyllä: European Science Advice Mechanism (SAM), Science Advice for Policy by European Academies (SAPEA) sekä tuore Young Academies Science Advice Structure (YASAS). Tämän jälkeen tarkastellaan SAM:n toimintaa lähemmin ja kuullaan kommentteja siihen osallistuneilta päättäjiltä ja tutkijoilta. Kolmannessa osassa keskustellaan tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutuksesta laajemmin. Omista kokemuksistaan yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta kertovat muun muassa SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja, professori Eeva Furman sekä Suomen OECD-edustustossa koulutuksesta ja tieteestä vastaavana erityisasiantuntijana toimiva Tommi Himberg.