Miten elokuva pyrkii vaikuttamaan meihin

Aika   
Maanantai 11.3.2019 klo 17.15-19

Paikka
Säätytalo, sali 15 (2. krs) ja sali 3 (1. krs), Snellmaninkatu 9–11, 00170 Helsinki

Ilmoittautuminen
Sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistoon (nina.rapelo@acadsci.fi, 050 4620 889). Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen viim. keskiviikkona 6.3.2019. Huomaathan, että mukaan mahtuu 175 ensin ilmoittautunutta.

HUOM! Tapahtumalle varattu sali on jo täynnä. Tilaisuutta on kuitenkin mahdollista tulla seuraamaan valkokankaalta Säätytalolle alakerran saliin 3. Salissa ei voi osallistua keskusteluun, mutta tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilun yhteydessä on vapaamuotoiseen keskusteluun. Saliin 3 mahtuu 70 osallistujaa. Myös tähän tulee ilmoittautua viimeistään 6.3.2019.

Sosiaalinen media
Tilaisuudesta lisätietoa myös Facebookista tapahtuman sivulta

Miten manipulaation välineinä voivat toimia tarinan kerronnallinen muotoaminen, tarinan kertomisen tavat ja luovat pyrkimykset? Voivatko ne saada ne meidät reagoimaan jopa näkemystemme vastaisilla tavoilla? Entä mitä on näytteleminen? Ja mikä on mielikuvituksen ja intuition merkitys taiteellisessa prosessissa? Miten tieto suhtautuu siihen?

Puhujina ovat elokuva- ja televisiotutkimuksen professori Henry Bacon Helsingin yliopistosta sekä näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, joka toimi näyttelijäntyön professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2013–2018. Tilaisuuden lopussa on aikaa kysyä ja keskustella.

OHJELMA

Tilaisuuden avaus

Akateemikko Risto Nieminen, Suomalaisen Tiedeakatemian esimies

Esitelmät

Motivaatioiden manipulointi tarinankerronnassa
Professori Henry Bacon, Helsingin yliopisto

Hiljainen tieto
Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman

Keskustelua illan teemasta

Kahvitarjoilu kaikille osallistujille

 

Ennen teemailtaa järjestetään Suomalaisen Tiedeakatemian osastojen kokoukset (vain jäsenille). Lisätietoa jäsenkirjeessä.