Uusien jäsenten ilta 13.9.2021 – tallenne nyt katsottavana

Suomalaisen Tiedeakatemian teemailta maanantaina 13.9.2021 juhlisti Tiedeakatemian uusia jäseniä. Tilaisuus lähetetiin suorana Tiedeakatemian tiloista Helsingin Mariankadulta.

Katso tilaisuuden tallenne

Illan aikana tutustuttiin lyhyesti kahden viime vuoden uusiin jäseniin. Tiedeviestinnän asiantuntija Klaus Elfving haastatteli noin kymmentä uutta jäsentä: kuulemme mielenkiintoisimmat kuulumiset erilaisilta tieteenaloilta keinoälytutkimuksesta sosiaaliseen neurotieteeseen ja vuorovaikutus- ja leikkitutkimukseen. Tapahtuman huipentavat kaksi esitelmää, jotka esittelevät tieteen ja demokratian välistä suhdetta Afrikan maissa ja kvanttifysiikan uusimpia saavutuksia.

Suomalaiseen Tiedeakatemiaan valitaan vuosittain 20-40 uutta jäsentä. Jäsenet itse valitsevat uudet henkilöt – jäseneksi valitaan arvostettuja ja ansioituneita tieteentekijöitä niin Suomesta kuin ulkomailta. Vuoden 2020 uudella jäsenellä, kääntämisen ja tulkkaamisen professori Douglas Robinsonilla on erityinen suhde Suomeen ja sen kieleen. Jos alla oleva upotus ei näy, katso tervehdys täällä

TILAISUUDEN OHJELMA

Tilaisuuden avaus

Pääsihteeri, professori Pekka Aula

Esitelmät

Professori Liisa Laakso, The Nordic Africa Institute:
The impact of academic freedom on democracy: evidence from Africa

Professori Sabrina Maniscalco, Helsingin yliopisto:
Quantum technologies: hype or reality?

Keskustelua illan teemasta

IMG 7005