OjalaJari

Eino Jutikkalan historiapalkinto professori Jari Ojalalle

 

Suomalaisen Tiedeakatemian Eino Jutikkalan historiapalkinto monipuoliselle ja aktiiviselle talous- ja liiketoimintahistorioitsijalle

– Professori Jari Ojalalle Jyväskylän yliopistosta palkinto ansiokkaasta historiantutkimustyöstä

Suomalainen Tiedeakatemia on myöntänyt vuoden 2016 Eino Jutikkalan historiapalkinnon professori Jari Ojalalle Jyväskylän yliopistosta (kuva tiedotteen liitteenä). Palkinto on suuruudeltaan 15.000 euroa. Palkinto jaetaan akateemikko Eino Jutikkalan testamentin säädöksen mukaisesti joka kolmas vuosi.

Professori Ojala on ollut keskeisesti vakiinnuttamassa uuden institutionaalisen taloushistorian ja liiketoimintahistorian asemaa suomalaisessa tutkimuksessa. Hänen tutkimuksissaan yhdistyvät eri alojen, kuten taloushistorian ja taloustieteen metodit, teoria ja aineistot.

Professori Ojala uskoo tutkimusryhmien voimaan myös historiantutkimuksessa. ”Valtaosa tutkimuksestani on tehty ryhmissä muiden tutkijoiden kanssa, minkä vuoksi palkinto on tunnustus myös heidän työlleen.” Ojala toteaa. Tämä on osoittautunut hedelmälliseksi, vaikka onkin ollut poikkeuksellista yksinpuurtavien suomalaisten historioitsijoiden keskuudessa. Professori Ojalaa huolestuttaa eniten nuorten, erittäin osaavien ja lahjakkaiden tutkijoiden tulevaisuus. ”Miten voimme huolehtia, että heillä on edellytyksiä jatkaa urallaan? Tämä on jopa koko suomalaisen yhteiskunnan kohtalonkysymys.”

Eino Jutikkalan historiapalkinto jaettiin Helsingissä 10.10. Suomalaisen Tiedeakatemian palkintojen ja apurahojen jakotilaisuudessa. Professori Ojala piti tilaisuudessa palkintoesitelmän aiheesta ”Onko taloushistoriasta hyötyä?”.

Palkintoperustelut ja lisätietoa palkinnosta Eino Jutikkalan historiapalkinto -sivulla.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Suomalaisen Tiedeakatemian toimisto
e-mail leila.sarajarvi@acadsci.fi, puh. 050 4620 890

Professori Jari Ojala, puh. 0400 247 387

Download PDF