Skip to content

Webinaari 26.5.: Tietopohjaisen politiikan ristiveto – minkä tekijöiden välillä kuntien ja valtion päätöksenteossa tasapainoillaan? 

Tutkitun tiedon teemavuoden tunnusTietopohjainen politiikka on kaunis käsite. Kukapa ei haluaisi, että päätökset pohjaavat tietoon ja faktoihin. Todellisuudessa päätöksenteko ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, että vain katsotaan, mitä tutkitun tiedon perusteella kannattaa tehdä. Päättäjät ja poliitikot joutuvat tasapainoilemaan monien vaihtoehtojen välillä: Missä suhteessa painotetaan tutkittua tietoa, muita tiedon lajeja, arvoja ja puolueen tavoitteita? Tarkastellaanko asiaa lyhyellä vai pitkällä aikavälillä? Missä määrin huomioidaan kunta-, valtio-, EU-tason tai globaalit näkökulmat?

Kuinka päättäjät luovivat näiden kaikkien vaihtoehtojen välillä? Miten syntyvät mahdollisimman viisaat päätökset? Tätä pohditaan 26.5. klo 17–18.30. Aiheesta ovat keskustelemassa alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä, Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna, yliopistonlehtori Jenni Airaksinen Tampereen yliopistosta, professori Janne I. Hukkinen Helsingin yliopistosta sekä tutkijatohtori Johanna Vuorelma Tampereen yliopistosta.

> Webinaarin tallenne on katsottavissa täällä.

Tilaisuus streemataan Tiedekulmasta, ja sen järjestävät Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria ja Sofi. Tervetuloa kuulolle!

Webinaarista tulee tallenne, joka on katsottavissa Tiedekulman sivuilla kahden viikon ajan.

Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.

Yksi Kommentti

  1. […] Kuinka vaikuttaa viisaasti? Webinaari tutkimuspohjaisten politiikkasuositusten antamisesta ja Tietopohjaisen politiikan ristiveto – minkä tekijöiden välillä päätöksenteossa tasapainoill… Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) ja valtioneuvoston kanslian kanssa […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.