Skip to content

Sofin välitilinpäätös 9.12. klo 8–11 Tiedekulmassa | TALLENNE KATSOTTAVISSA

Tutkitun tiedon teemavuoden tunnusOnko tieteen ja päättäjien välisessä vuorovaikutuksessa otettu edistysaskeleita? Mitkä ovat keskeisimmät kipupisteet, jotka kaipaisivat vielä ratkaisemista? Millä tavoilla Sofin kaltaiset tiedevälittäjät voivat edistää vuorovaikutusta ja auttaa päättäjiä tai tutkijoita? 

Sofi on taitekohdassa: Se on kolmen vuoden ajan kokeillut ja kehittänyt uusia ratkaisuja päättäjien ja tieteen välisen vuorovaikutuksen edistämiseksi. Hanke päättyy vuoden lopussa mutta toiminta jatkuu ensi vuonna Suomalaisen Tiedeakatemian nimissä. On välitilinpäätöksen aika: mitä kehitysaskeleita on otettu ja mihin on syytä tarttua seuraavaksi?

Missä tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutuksessa mennään nyt? – Tiedeneuvonnan kehittämishanke Sofin välitilinpäätös –tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa Tiedekulmassa 9.12.2021 klo 9.00–11.00.

> Katso tilaisuuden tallenne.

 

Aamu alkaa tieto päätöksenteossa -teemaisella aamiaisella

Ennen keskustelutilaisuutta nautimme Tiedekulmassa kello 8.15–9.00 yhdessä aamiaista ja keskustelemme samalla tutkitun tiedon roolista päätöksenteossa. Voit kertoa kokemuksistasi tai näkemyksistäsi, kysellä vinkkejä omaan tilanteeseesi tai kuunnella toisten ajatuksia ja tarinoita onnistumisista. Fasilitaattorimme auttavat saamaan keskustelun käyntiin. Tämä on hyvä tilaisuus tavata tutkitun tiedon tai päätöksenteon parissa eri tavoilla toimivia tai aiheesta kiinnostuneita ihmisiä.

Osallistuminen edellyttää koronapassia sekä ilmoittautumista (ilmoittautumisaika on päättynyt).

Koronarajoitukset: Tämänhetkisen (3.12.) tiedon mukaan voimme toivottaa tervetulleiksi paikan päälle Tiedekulmaan aamiaistilaisuuteen etukäteen ilmoittautuneet osallistujat, joilla on esittää koronapassi. Muiden toivomme seuraavan keskustelutilaisuutta etänä.

Tilaisuudessa noudatetaan vallitsevia koronarajoituksia ja koronaturvallisuusohjeita. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. Tiedekulman koronaturvallisuuskäytännöistä voit lukea tarkemmin täältä.

Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuotta.

 

Ohjelma

8.15–9.00 Tieto päätöksenteossa -teemainen aamiainen (edellyttää ilmoittautumista)

9.00 Alkusanat
• kansleri Kaarle Hämeri, Helsingin yliopisto
• Sofin vastuullinen johtaja, akateemikko Risto Nieminen, Suomalainen Tiedeakatemia

9.10 Sofin havainnot

Kommenttipuheenvuorot: yliopistonlehtori Hanna Wass (Helsingin yliopisto) ja ympäristöministeriön tutkimusjohtaja Tanja Suni.

9.30 Tieteen ja päätöksenteon välinen vuorovaikutus tänään ja huomenna
Valtioneuvoston kanslian strategiaosaston osastopäällikkö Seppo Määttä ja Jaakko Kuosmanen Tiedeneuvonnan kehittämishanke Sofista

10.00 Mitä ovat tiedevälittäjät ja mihin heitä tarvitaan?
Professori Mikael Hildén Suomen ympäristökeskuksesta, yhteyspäällikkö Iiris Koivulehto Kaupunkitutkimusinstituutti Urbariasta sekä tutkimustoiminnan erityisasiantuntija Kirsi-Marja Lonkila ympäristöministeriöstä.

10.30 Sofin tiedevälittämisen ratkaisut

10.35 Kokemuksia ja näkemyksiä tiedevälittämisestä – Sofin yhteistyökumppanit ja toimintaan osallistuneet kertovat
• johtava asiantuntija Sari Löytökorpi, valtioneuvoston kanslia
• kasvatuspsykologian yliopistonlehtori Lauri Hietajärvi, Helsingin yliopisto
• erityisasiantuntija Joona Lehtomäki, ympäristöministeriö
• Head of Unit (Science Advice to Policy), David Mair, Joint Research Center
• yhteiskuntasuhteiden yhteyspäällikkö Tanja Remes, Helsingin yliopisto

11.00 Loppusanat

Tilaisuuden juontaa Jaakko Kuosmanen Sofista.

 

 

Yksi Kommentti

  1. […] poliitikkojen, teollisuuden ja tutkijoiden täydessä yhteisymmärryksessä. Sofin loppuseminaari Missä tieteen ja päätöksenteon vuorovaikutuksessa mennään nyt? – Tiedeneuvonnan kehittämish… järjestettiin yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa joulukuussa […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.