Tietoja Tiedeakatemian apurahansaajille keväälle 2020

Jos arvioit, että poikkeustilanne vaikuttaa hankkeeseesi ja haluat lisäohjeita, otathan yhteyttä Suomalaisen Tiedeakatemian toimistoon (nina.rapelo@acadsci.fi, 050 4620 889).  Suhtaudumme tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella mutta rauhallisesti ja suhtaudumme tavallistakin joustavammin apurahansaajiemme etujen varmistamiseksi.

Pyydämme matkalle lähteviä apurahansaajiemme seuraamaan niin Suomen kuin kohdemaan viranomaisten matkustusohjeita ja tekemään päätökset niiden perusteella. Huomaathan, että jos apurahalla toteutettava matkasi lykkääntyy, matkan siirtämistä eteenpäin ei tarvitse anoa erikseen. Ole kuitenkin yhteydessä asiasta Tiedeakatemian toimistoon. Jos tilanne muuttaa suunnitelmia kokonaisuudessaan, ota yhteyttä, niin mietitään vaihtoehtoja tilanteeseen.

Epidemian takia menetetyistä konferenssimaksuista, matkakuluista ja muista kuluista kannattaa olla yhteydessä suoraan siihen tahoon, jolle maksut on maksettu ja selvittämään yhdessä vaihtoehtoja. Apurahansaajalle itse maksettavaksi jäävät peruutuskulut voi voi ilmoittaa apurahan loppuselvityksessä.

Nämä ohjeet koskevat kaikkia Suomalaisen Tiedeakatemia rahastoja ja säätiöitä (Eino Jutikkalan rahasto; Emil Öhmannin Säätiö; Hilkka ja Otto Brusiinin Säätiö; Matematiikan rahasto; Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahasto).

Ajat ovat poikkeukselliset. Katsomme kuitenkin luottavaisin mielen tulevaisuuteen. Tiede kaikkialla maailmassa työskentelee rajusti koronan nujertamiseksi ja olojen vakauttamiseksi. Tiedeakatemian kevään apurahahaut avautuvat normaalisti.

Tervehtien,
Pekka Aula
pääsihteeri