Tiede ja ruoka

Aika   
Maanantai 12.11.2018 klo 17.15-19

Paikka
Säätytalo, sali 15 (2. krs), Snellmaninkatu 9–11, 00170 Helsinki

Ilmoittautuminen
Sähköisellä lomakkeella tai Tiedeakatemian toimistoon (nina.rapelo@acadsci.fi, 050 4620 889)
Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 7.11.2018.

Sosiaalinen media
Tilaisuudesta lisätietoa myös Facebookista tapahtuman sivulta

Teemailta ”Tiede ja ruoka” jatkaa Suomalaisen Tiedeakatemian 110-vuotisjuhlavuoden avoimien esitelmätilaisuuksien Tiede ja ihmisen elämä -sarjaa.

Oliko Hippokrates oikeassa todetessaan, että ”Terveys asuu suolessa” – onko suolisto toinen aivomme? Onko suoliston mikrobistolla yhteyttä neurologisiin sairauksiin? Mistä saamme kestävästi ruokaa kasvavalle maapallon väestölle – ovatko ratkaisuna esimerkiksi kasviraaka-aineen parempi hyödyntäminen ja uudet proteiininlähteet? Entä miten saamme ruoasta tietoa, mikä on kuluttajan kasvava rooli ja miten ruoka yksilöllistyy?

Tule kuulemaan näistä ja muista ruokaan liittyvistä asiosta, tilaisuuteen on vapaa pääsy! Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 7.11.

teemailta12112018

OHJELMA

Tilaisuuden avaus

Akateemikko Risto Nieminen, Suomalaisen Tiedeakatemian esimies

Esitelmät

Suolen mikrobisto ja aivot
Professori Riitta Korpela, Helsingin yliopisto

Mistä ja miten uutta ruokaa?
Professori Kaisa Poutanen, VTT

Keskustelua illan teemasta

Kahvitarjoilu kaikille osallistujille

 

Kahvin jälkeen järjestetään n. klo 19.30 alkaen Suomalaisen Tiedeakatemian sääntömääräinen syyskokous. Syyskokoukseen voi ilmoittautua samalla lomakkeella kuin teemailtaan. Kutsu syyskokoukseen lähetetään jäsenille jäsenkirjeen yhteydessä.