Suomalainen Tiedeakatemia | Finnish Academy of Science and Letters | Academia Scientiarum Fennica

Teemailta Suomen tie ja tiede Säätytalolla maaliskuussa

Suomalainen Tiedeakatemia järjesti 13.3.2017 teemaillan "Suomen tie ja tiede II". Teemaillassa tarkasteltiin tutkijoita kuumassa ja kylmässä sodassa.

Illan asiantuntijoina toimivat tutkijatohtori Matti Roitto Jyväskylän yliopistosta ja tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma Helsingin yliopistosta. Teemailta oli osa Suomalaisen Tiedeakatemian Tieteen vuosi 2017 -seminaarisarjaa, joka koostuu avoimista esitelmätilaisuuksista. Seminaareissa tehdään suomalaista tiedettä tunnetuksi 100-vuotiaan historiasta nykypäivään ja tulevaisuuteen suomalaisten huippututkijoiden johdolla.

tieteenvuosi 1303

Illan avasi Suomalaisen Tiedeakatemian esimies, professori Kirsi Tirri toivottaen yleisön tervetulleiksi.

Illan ensimmäisen esitelmän piti tutkijatohtori Matti Roitto teemanaan "Toinen maailmansota - tieteilijöiden läpimurto?" Esitelmässään hän vertasi Suomen ja muun maailman tieteen kehitystä toisen maailmansodan aikana sekä pohti sitä minkälaisia rooleja tutkijat saivat sodan aikana.

roitto13032017

Tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoman esitelmän aiheena oli "Tutkijat ja kylmä sota". Hän jatkoi siitä, mihin Matti Roiton esitelmä oli jäänyt. Esitelmässään hän toi esiin kylmän sodan vaikutusta tieteen kehitykseen ja sen miten suurvaltojen tieteen kehitys vaikutti myös Suomeen.

aunesluoma130317

Esitelmien jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja keskustella tilaisuudesta; keskustelu kävikin vilkkaana tilaisuuden viimeisen osion. Puhetta johti professori Kirsi Tirri.

keskustelu130317

Suomalainen Tiedeakatemia kiittää asiantuntijoita ja yleisöä ja toivottaa tervetulleiksi Tieteen vuoteen! Katso vuoden ohjelma.

Suomalainen Tiedeakatemia
Mariankatu 5 A, 2. krs 
00170 Helsinki 

050-4620 890
acadsci (at) acadsci.fi

Hallintopäällikkö
Leila Sarajärvi
050-4620 890
leila.sarajarvi(at)acadsci.fi

Hallintosihteeri
Nina Rapelo
050-4620 889 
nina.rapelo(at)acadsci.fi
(erityisesti apuraha-asiat, rekisteriasiat)

Pääsihteeri
Pekka Aula
040-7030 952
pekka.aula(at)acadsci.fi