Ajankohtaista 2021

Onko yliopistojen etu myös tieteen etu?

Suomalainen Tiedeakatemia on perustenut blogin, jonka tarkoitus on keskustella asioista ja ilmiöistä tieteen ja yhteiskunnan rajapinnalla. Neljännen kirjoituksen on laatinut Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen jäsen,…

Lue lisää

Kuka on Yrjö Väisälä?

Ylen Pentulive -ohjelmassa koiranpennut saivat nimet yleisöäänestyksellä. Vaaleansinipantaisen pennun kutsumanimeksi tuli Ykä, Yrjö Väisälän mukaan. Mutta kuka oli tuo Yrjö Väisälä ja tunnetko hänen…

Lue lisää

Väisälän rahaston apurahat 2021 vuodelle 2022

Suomalaisen Tiedeakatemian Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahastosta jaettiin syksyn 2021 apurahahaussa apurahoja ja yliopistokorvauksia yhteensä 1.453.630 euroa. Apurahan sai 64 tutkijaa matemaattis-luonnontieteellisiltä aloilta….

Lue lisää

Arvokasta tiedeneuvontaa

Suomalainen Tiedeakatemia on perustenut blogin, jonka tarkoitus on keskustella asioista ja ilmiöistä tieteen ja yhteiskunnan rajapinnalla. Kolmannessa kirjoituksessa humanistisen osaston sihteeri ja tuleva varaesimies, professori Tuula Linna pohtii, minkälaista siltaa tarvittaisiin tutkitun tiedon ja päätöksenteon välille. Selvää on, että tutkittua tietoa tarvitaan päätöksenteon tueksi.

Lue lisää

Teemaillan ”Disinformaatio ja korona” tallenne katsottavissa

Maanantaina 8.11. järjestetyssä teemaillassa ”Disinformaatio ja korona” pohdittiin tieteellisen tiedon tuottamista, välittämistä ja uskottavuutta erityisesti kriisitilanteissa. Tilaisuudessa jaettiin Tiedeakatemian Pro Scientia – Tieteen puolesta -palkinto tietokirjailija Tiina Raevaaralle ja kunniamaininta Helsingin Sanomien Lasten tiedekysymykset -palstalle.

Lue lisää