Ajankohtaista 2018

Haku vierailijan kutsumiseen nyt auki

Suomalainen Tiedeakatemia on mukana kansainvälisessä Maupertuis-rahoitusohjelmassa, jonka tarkoitus on kehittää Suomen ja Ranskan tieteellistä yhteistyötä. Ohjelma mahdollistaa tunnettujen ranskalaisten tieteentekijöiden kutsuminen vierailulle Suomeen. Haku ohjelmaan päättyy 25.1.2019.

Lue lisää

Nuorten Tiedeakatemian Akatemiaklubi 19.11.2018

Mitä tekee matemaatikko? Mistä on kyse elintarviketutkimuksessa? Mitä nykyään tutkitaan oikeushistoriassa? Nuorten Tiedeakatemian Akatemiaklubissa 19.11. tutkimuksistaan olivat kertomassa matemaatikko Ilkka Törmä, elintarviketutkija Paulina Deptula ja oikeushistorioitsija Markus Kari. Tilaisuuden videoinnit ovat nähtävissä verkossa!

Lue lisää

Rohkeus olla hiljaa

Suomalainen Tiedeakatemia osallistuu 9.–13.1.2019 pidettäville Tieteen päiville järjestämällä oman tilaisuuden. Tilaisuus järjestetään lauantaina 12.1. Helsingin yliopiston Pienessä juhlasalissa klo 14.00 alkaen. Paneelin teemana on ”Rohkeus olla hiljaa”.

Lue lisää

Nuorten Tiedeakatemian Akatemiaklubi 15.10.2018

Miten tutkitaan Raamatun lainausten retoriikkaa? Entä politiikan kieltä erityisesti metaforien, länsimaisuuden idean ja ulkopoliittisen retoriikan näkökulmasta? Nuorten Tiedeakatemian Akatemiaklubissa 15.10. tutkimuksistaan olivat kertomassa teologi Katja Kujanpää ja politiikan tutkija Johanna Vuorelma. Tilaisuuden videoinnit ovat nähtävissä verkossa!

Lue lisää